Telia Esports Seriesin uusi kausi alkaa huomenna – Nämä asiat uudistuvat

E-urheilusarja Telia Esports Seriesin uusi kausi alkaa huomenna torstaina. Sarjassa pelataan tuttuun tapaan CS:GO-taistelupeliä, mutta joukkueissa, formaatissa ja tv-lähetyksissä on uudistuksia. Suoria studiolähetyksiä kauden peleistä voi seurata muun muassa mtv-palvelusta ja Telia TV:stä.

”Suomen kovin e-urheiluliiga alkaa taas! Muiden uudistusten lisäksi on hienoa, että sarjan tämän kauden voittaja pääsee koettamaan taitojaan kansainvälisille areenoille, sillä voittajajoukkue matkaa Ruotsiin Dreamhack Winter -turnauksen haastajavaiheeseen”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Lähetysten studiotiimi vaihtuu. Studiolähetyksiä tällä kaudella vetää e-urheiluskenen unelmavävy Thomas “TonTTu” Tontchev, joka on jo kymmenen vuoden ajan ollut vakiokasvo suomalaisen e-urheilun kentällä. Tontchev on muun muassa ollut näkyvästi mukana lukuisissa Assembly-tapahtumissa niin selostajana kuin juontajana. Vakioasiantuntijana lähetyksissä toimii esportsin grand old man Joona “natu” Leppänen, jonka pitkä e-urheilu-ura pitää sisällään niin ammattipelaamista kuin valmennustakin. Nykyään Leppänen toimii e-urheilujoukkue ENCE:n markkinointijohtana.

”Lähetyksissä keskitytään entistä enemmän pelien ja taktiikoiden analysointiin. Jokaisessa lähetyksessä on myös studiovieraita, jotka tuovat uusia näkökulmia peliin ja e-urheiluun ylipäänsä. Selostajina toimivat muun muassa tutut Teemu Hiilinen ja Tomi Rinne”, Segercrantz kertoo.

Telia Esports Seriesin uusi CS:GO-kausi alkaa torstaina 19.3. ja päättyy finaaliin 7.5.2020. Pelejä voi seurata mtv-palvelusta, C Moresta, Telia TV:stä ja Twitchistä. Päälähetykset lähetetään torstaisin ja online-lähetykset maanantaisin ja tiistaisin klo 18 alkaen. Sarjan otteluaikataulut, tilastot, tulokset ja kiinnostavimmat käänteet löytyvät teliaesportsseries.com-verkkosivuilta.

Telia Esports Seriesiä pyöritetään yhteistyössä tuotantoyhtiö Assemblyn kanssa, jonka Telia omistaa.

Mukana neljä uutta joukkuetta

Telia Esports Seriesissä pelaa tällä kaudella neljä uutta joukkuetta: Crazycoco, Conquer Gaming, NYYRIKKI ja Kynyniekat. Muut joukkueet ovat edelliseltä kaudelta tutut hReds, Kova Esports, SJ Gaming ja Veto Esports. Yhteensä kahdeksan joukkuetta taistelee siis ykköspaikasta ja mahdollisuudesta päästä näyttämään taitonsa Dreamhack Winter -tapahtumaan.

Uuden kauden kunniaksi julkaistaan myös uusi Taitohaaste, eli uudenlainen CS:GO-kartta. Tekijä on viime kaudelta tuttu Mr. uLLeticaL.

”Viime kaudella Taitohaaste oli todellinen menestys, sillä se on ladattu miltei 180 000 kertaa. Katsotaan, millaisiin lukuihin tällä kaudelle päästään”, Niklas Segercrantz naurahtaa.

Sarjan tämän kauden yhteistyökumppaneina toimivat HP, FinSoffa ja Lumo Energia.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.