Telia: Heinäkuussa hellettä myös puhelinkaupassa – kolmen kisa jatkui

Heinäkuun kännyköiden myyntilistalla taistelivat tutut kilpakumppanit. Kymmenen myydyimmän puhelimen joukosta löytyi kolme iPhonen, kolme OnePlussan ja neljä Samsungin puhelinta. Kolmen valmistajan kiivaan kamppailun voitti kesäkuun tapaan OnePlus. 5G-puhelimia on jo 60 prosenttia myydyistä puhelimista.

”Heinäkuu on perinteisesti vahva laitekuukausi, ja niin oli tänäkin vuonna. Kesäale-kampanja vauhditti selvästi myyntiä ja heinäkuun loppua kohti alkoi näkyä myös lähestyvä syksy. Koululaisille hankittavat puhelimet erityisesti edullisimmissa hintaluokissa ovat nyt suosittuja”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Uutena suosikkina lapsille hankitaan edullisia kierrätyspuhelimia. Telia Recycled -puhelimien suosio on kasvanut yli 400 prosenttia edelliskesään nähden. Koululaisten ensipuhelimia ostavien kannattaa tutustua puhelimien ominaisuuksien lisäksi turvallisen netinkäytön aakkosiin.

”Lapsella on oikeus seikkailla netissä. Älylaitteelta avautuu kuitenkin maailma, jossa lapsi tarvitsee tietoja ja taitoja, sekä vanhemman tukea ja turvaa. Yhteistyössä Pelastakaa Lasten kanssa kokoamamme digitaalinen vanhemmuuspakkaus auttaa alkuun”, Saranpää kertoo.

Digitaalisesta vanhemmuspakkauksesta löytyy neuvoja muu muassa ensimmäisen puhelimen hankintaan, toimivaan digiarkeen, turvalliseen netinkäyttöön ja pelaamiseen.

5G:n suosio nousussa

Telian Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on jo 2,6 miljoonan suomalaisen saatavilla. 5G-väestöpeitto on noussut suurimmissa kaupungeissa jo 80 % tasolle. Rakentamisvauhti kiihtyy alkusyksystä, kun rakentaminen on käynnistynyt Suomen Yhteisverkon alueella Pohjois- ja Itä-Suomessa. Heinäkuussa 60 prosenttia myydyimpien listan puhelimista oli 5G puhelimia.

”Asuntomessuilla huomaisimme, että 5G kiinnostaa myös pientalollisia, sillä kiinteästi asennettava 5G-laajakaistaliittymä tarjoaa hyvän vaihtoehdon valokuidulle siellä, missä sitä ei ole vielä saatavissa tai 5G-tasoinen yhteys halutaan nopeasti toimintaan”, Saranpää selventää.

Heinäkuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1(1)       OnePlus Nord N100
2(3)       Apple iPhone 12 5G
3(4)       OnePlus Nord 5G
4(-)        Samsung Galaxy A12
5(2)       Samsung Galaxy A21s
6(-)        Apple iPhone 11
7(-)        Samsung Galaxy A52 5G
8(9)       Samsung Galaxy A32 5G
9(-)        Apple iPhone 12 mini 5G
10(-)      OnePlus Nord 5G N10

Heinäkuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (2)      Samsung Galaxy A32
2 (1)      Samsung Galaxy A52
3 (3)      Apple iPhone 11
4 (4)      HMD Nokia 8.3 5G
5 (8)      Samsung Galaxy A21s
6 (5)      Apple iPhone SE
7 (7)      Samsung Galaxy S20 FE
8 (9)      Apple iPhone 12 mini 5G
9 (6)      Apple iPhone 12 5G
10 (10)  HMD Nokia 5.4

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.