Telia investoi uusiin 5G-taajuuksiin Suomessa

Telia investoi 5G-taajuuksiin 26 gigahertsin taajuusalueella. Liikenne- ja viestintäministeriö on julkistanut 8.6. käynnistyneen taajuushuutokaupan tulokset, joiden mukaan Telia voitti huutokaupassa 800 MHz taajuuksia 26 GHz:n taajuusalueella.

Uudet taajuudet mahdollistavat huippunopeat, gigabittien nopeuksiin nousevat 5G-yhteydet kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Taajuusalueella voidaan tarjota lyhyttä viivettä edellyttäviä kriittisiä yhteyksiä esimerkiksi älyliikenteeseen ja teollisuusympäristöihin, kuten satamiin ja voimalaitos- ja tehdasalueille. Taajuudet tuovat kapasiteettia suuriin yleisötapahtumiin ja ne tarjoavat potentiaalisen vaihtoehdon nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen kaupunki- ja taajama-alueilla. 

Telia lanseerasi 5G-palvelut 9.10.2019 matalammalla 3,5 GHz:n taajuusalueella. Yhtiö on laajentanut 5G-verkkoaan yli kymmeneen suomalaiseen kaupunkiin. 

26 GHz:n taajuusalueelle myönnettävät toimiluvat ovat voimassa 13 vuotta 1.7.2020 lähtien. Uusien taajuuksien hinnaksi muodostui 7 MEUR mukaan lukien huutokaupan hallinnolliset kustannukset. Toimilupamaksu suoritetaan Liikenne- ja viestintävirastolle viitenä vuosittaisena tasaeränä.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.