Telia ja Veikkausliiga perustavat uuden e-urheilusarjan – ”eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle”

Telia ja Veikkausliiga perustavat uuden e-urheilusarjan jalkapallon pääsarjan rinnalle. Syksyllä käynnistyvän eFutisliigan viikoittaisia lähetyksiä voi seurata MTV:ltä.

“eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle. Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjojen tulevaisuutta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, vaan aina on tilaa innovoida ja kehittyä. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös pääsarjan kauden ulkopuolella”, kertoo Veikkausliigan kaupallisesta kehityksestä, kumppanuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka.

Syksyllä alkavassa eFutisliigassa jokaista liigajoukkuetta edustaa yksi e-urheilija. Telia Esports Seriesin sateenvarjon alla pelattavan eFutisliigan tarkemmat yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

“Olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä Veikkausliigan kanssa. Tämä kevät on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle ja syksyllä alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eFutisliigan myötä MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle, sillä viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation.

E-urheilu monipuolistui koronakeväänä

Koronakevät laittoi monet urheilusarjat niin Suomessa kuin maailmalla tiukille. E-urheilu sen sijaan vahvisti asemaansa entisestään yhä useampien kääntyessä sen puoleen perinteisen urheilun ollessa tauolla. Esimerkiksi Liigan pudotuspelit pelattiin epävirallisesti loppuun NHL 20 -konsolipelillä.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet