Telia jakaa 1000 puhelinta lapsen ensiliittymän ostajille – samalla käynnistyy kampanja lasten digiturvallisuuden parantamiseksi

Telia jakaa maanantaista alkaen 1000 puhelinta asiakkaille, jotka ostavat lapselleen uuden ensiliittymän. Samalla yhtiö käynnistää kansallisen kampanjan lasten digitaalisen turvallisuuden parantamiseksi.

”Olemme haastaneet Pelastakaa Lasten kanssa suomalaiset mukaan talkoisiin ehdottamaan uusia ratkaisuja ja toimenpiteitä lasten digiturvallisuuden lisäämiseksi. Saimme ympäri Suomea kasapäin oivaltavia ja lupaavia uusia ideoita, joita lähdemme tukemaan 10 000 eurolla”, kampanjasta vastaava hankepäällikkö Saija Lindberg kertoo.

Kampanjan keulahahmo on Marja Hintikka, jolle lasten digitaalinen turvallisuus on erityisen tärkeä asia.

”Kaikki vanhemmat huomaavat joka päivä haasteita, joihin lapset törmäävät digitalisoituvassa maailmassa. Meidän tehtävämme on yhdessä lasten kanssa löytää niihin uusia ratkaisuja”, Hintikka pohtii.

”Haastattelin ideoita lähettäneitä suomalaisia ja vaikutuin siitä intohimosta ja innosta, joka puheluissa välittyi. Lähdemme nyt rakentamaan lapsille turvallisempaa digitulevaisuutta Rovaniemeltä Helsinkiin ja Vaasasta Kuopioon – mukana on niin teatteriesityksiä, digisuunnistusta kuin sometyöpajoja”, Hintikka iloitsee.

”Haluamme tukea ja rakentaa lasten sekä nuorten digitaalista turvaverkkoa, jota voimme tehdä yhdessä. Uskomme, että näillä ideoilla ja teoilla on mahdollisuus kasvaa koko Suomen kokoisiksi aloitteiksi esimerkiksi kouluissa ja urheiluseuroissa. Seuraamme aloitteiden edistymistä ’Digitaalinen vanhemmuuspakkaus’ -verkkosivullamme”, Saija Lindberg kertoo.

Puhelimien jakelu ensiliittymän ostajille käynnistyy tänään kaikissa Telian liikkeissä. Motorola E13 -puhelimia jaetaan lasten ensiliittymien ostajille niin kauan kuin niitä riittää.

Telian tavoitteena on edistää lasten ja nuorten digitaitoja ja nettiturvallisuutta. Vuodesta 2016 lähtien Telia on toiminut Pelastakaa Lasten kanssa lapsen oikeuksien edistämiseksi digitaalisissa ympäristöissä.

  

Telia

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso lisää: www.telia.fi/medialle, Twitter: @teliafinland, LinkedIn: @Telia