Telia: Mobiilivarmenteen käyttöönotto kolminkertaistunut Venäjän hyökättyä Ukrainaan

Kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet vauhdilla Venäjän hyökkäyksen jälkeen, ja Finanssivalvonta patistikin eilen pankkeja varautumaan niiden kasvuun. Suomalaiset ovat havahtuneet siihen, ettei sähköistä tunnistautumista kannata jättää vain verkkopankkitunnusten varaan. Poikkeuksellinen tilanne näkyy mobiilivarmenteen käyttöönoton huomattavana kasvuna.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ollut käynnissä pian kolme viikkoa. Näemme datasta, että tuona aikana mobiilivarmennetta on ladattu jopa kolme kertaa enemmän kuin ennen Venäjän hyökkäystä”, Telian luottamuspalveluiden johtaja Ari Hakala kertoo.

Suomessa vahvaa tunnistamista tarjoavat pankkien lisäksi operaattorit, joiden mobiilivarmenteella voi käyttää jo tuhansia erilaisia palveluita. Mobiilivarmenne toimii vahvana tunnistautumisena muun muassa Kelassa, terveydenhoitopalveluissa ja Omakannassa. Operaattoreista Telia tarjoaa asiakkailleen mobiilivarmenteen ilmaiseksi.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen suositteli Ylen uutisjutussa suomalaisille mobiilivarmenteen käyttöönottoa pari viikkoa sitten, kun Nordean palvelut olivat kyberhyökkäyksen seurauksena poissa käytöstä poikkeuksellisen pitkään.

”Jokaisen kannattaa huolehtia omasta varautumisestaan erikoistilanteisiin. Henkilöllisyyden tunnistamista tarvitaan monissa erilaisissa kriittisissä palveluissa. Mobiilivarmenteeseen satsaaminen pankkitunnisteen lisäksi on mielestäni erittäin järkevää omasta turvallisuudesta huolehtimista. Nyt on yhdestoista hetki varmistaa useampi tunnistautumistapa digiasiointia varten”, Hakala korostaa.

Telian mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön vähintään 13-vuotias Telian liittymäasiakas. Sen voi aktivoida ilmaiseksi verkkopankkitunnusten avulla omaan puhelinnumeroonsa osoitteessa telia.fi/mobiilivarmenne.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet