Telia ottaa käyttöön ympäristöystävälliset Eko-SIM kortit – muovin kulutus vähenee merkittävästi

Telia tuo ensimmäisenä operaattorina kierrätysmuovista valmistetut SIM-kortit Suomeen. Eko-SIM puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen.

Marraskuusta alkaen Telian myymälöiden ja verkkokaupan varastoissa on saatavilla kierrätysmuovista valmistettuja SIM-kortteja. Uusia Eko-SIM kortteja toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun.

Eko-SIM korttikehyksen koko on puolitettu perinteiseen korttikehykseen verrattuna. Lisäksi korttien materiaali on kierrätysmuovia.  

“Eko-SIM on toivottu uudistus, joka tuottaa konkreettisia säästöjä korttien valmistuksen materiaalikulutukseen. Muutoksen myötä muovin kulutuksemme SIM-korteissa vähenee noin 2300 kiloa vuosittain. Suurin osa toimittamistamme SIM-korteista on ensi vuoden aikana Eko-SIM kortteja”, kertoo Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist.

Perinteisesti uusia SIM-kortteja toimitetaan uusien liittymien tilaajille sekä nykyisille asiakkaille vanhentuneiden tai kadonneiden korttien tilalle. SIM-kortteja liikkuu vuosittain merkittäviä määriä.

“SIM-kortteja käytetään nykyisin puhelinten lisäksi esimerkiksi reitittimissä ja yrityspuolella myös erilaisissa teollisuuden laitteissa. Kierrätysmuovista valmistetut Eko-SIM kortit tulevat käyttöön kaikissa Telian puhelinliittymissä. Yrityspuolen koneliittymät ovat jatkossakin perinteistä muovia, jolloin SIM-kortit kestävät teollisuuden laitteiden kuumia olosuhteita”, taustoittaa Lindqvist.

Ympäristöystävälliset tuotteet kiinnostavat myös asiakkaita

Telialla on tehty konkreettisia toimia kiertotalouden edistämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi jo pitkään.

“Eko-SIM korttien lisäksi meillä on tarjolla täysin digitaalinen eSIM-kortti. Tämä olisi ympäristön kannalta kaikkein paras vaihtoehto ja eSIM kyvykkäiden laitteiden määrä onkin ilahduttavasti kasvanut. Laitevalmistajat ovat tuoneet digitaalisen eSIM-kortin esimerkiksi kelloihin ja uusimpiin puhelinmalleihin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Telian kierrätetyt Recycled-puhelimet kasvattavat koko ajan suosiotaan. Tämän vuoden aikana kierrätyspuhelin on noussut useasti myös myydyimpien puhelinten listalle.

“Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Recycled -puhelimiin saa lisäksi vuoden takuun ja Telian liittymäasiakkaana etuhinnan, jotka varmasti lisäävät asiakkaidemme kiinnostusta kierrätyspuhelimen hankintaan”, kommentoi Saranpää. 

Telia on sitoutunut merkittäviin toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tavoitteena vuoteen 2030 mennessä on nollapäästöt koko arvoketjussa, aina alihankkijoista asiakkaisiin. Tavoitteena on myös vähentää jätteiden määrä nollaan vuoteen 2030 mennessä kiertotalouden avulla.

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä. Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.