Telia palkkaa 101 uutta IT-alan asiantuntijaa ja uudelleenkouluttaa tuhansia työntekijöitä

Telia Inmics-Nebula, Telian julkisten pilvipalveluiden ja modernien työympäristöjen asiantuntija vahvistaa osaamistaan ja palkkaa yhteensä 101 uutta osaajaa Helsinkiin, Jyväskylään, Turkuun, Ouluun, Tampereelle, Lahteen, Vaasaan, Kuopioon ja Joensuuhun. Samalla Telia kouluttaa toimintamaissaan jopa 2000 työntekijää pilviasiantuntijoiksi.

Telia Inmics-Nebula hakee kokeneiden osaajien lisäksi nuoria tulevaisuuden lupauksia. Osaajia haetaan muun muassa pilvipalveluiden ja data-analytiikan pariin sekä ICT-ympäristöjen modernisointi-  ja digitalisaatiohankkeisiin. Palkatut henkilöt pääsevät kehittämään Teliasta Suomen johtavaa kokonaisvaltaisten ICT-palveluiden tarjoajaa.

”Kehitämme jatkuvasti ICT-ympäristöjen modernisointiin ja julkisiin pilvipalveluihin liittyviä kyvykkyyksiämme. Tätä varten olemme perustaneet oman pilviyksikön, jonka kautta pystymme entistä paremmin palvelemaan asiakkaitamme. Nyt käynnistettävät rekrytoinnit ovat Suomen mittakaavassa merkittävät, ja niiden myötä tulemme vahvistamaan osaamistamme  ja alueellista läsnäoloamme entisestään”, kertoo Telia Inmics-Nebulan toimitusjohtaja Jarno Kekäläinen.

Uusien rekrytointien lisäksi Telia kouluttaa jopa yli 2000 nykyistä työntekijää pilviosaajaksi

Uusien rekrytointien lisäksi Telia kouluttaa Suomessa ja muissa toimintamaissaan yli 2000 nykyistä työntekijää pilviasiantuntijoiksi seuraavan kolmen vuoden aikana.

Telia Company käynnistää yhteistyössä Amazon Web Servicesin (AWS) kanssa sisäisen koulutusohjelman 2 000 työntekijän kouluttamiseksi AWS- ja pilviteknologioihin seuraavan kolmen vuoden aikana. Ohjelma kiihdyttää Telian muutosmatkaa ja Cloud First -strategian käyttöönottoa jokaisessa toimintamaassa. Tämän lisäksi Telia järjestää tänä vuonna oman erityiskoulutuksen Suomessa työskenteleville tuleville pilviasiantuntijoille.

”Osaava ja jatkuvasti kehittyvä henkilöstömme on kaiken perusta. Meillä on mahdollisuus toteuttaa omia ura- ja kouluttautumistoiveita monipuolisesti sekä kehittyä ja edetä kansainvälisessä konsernissa”, Jarno Kekäläinen sanoo.

Telia Inmics-Nebulan avoimet työpaikat

Telia Company accelerates company-wide cloud adoption by upskilling 2,000 employees on AWS and cloud technologies – Telia Company

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.