Telia toi työsuhdepyörät koko henkilöstönsä saataville – kahdessa viikossa tilattu jo kymmeniä pyöriä

Kaikilla telialaisilla on ollut mahdollisuus hankkia itselleen työsuhdepyörä helmikuun alusta lähtien. Kahden ensimmäisen viikon aikana jo kymmenet työntekijät ovat tilanneet pyörän itselleen. Työsuhdepyörien avulla edistetään sekä työntekijöiden hyvinvointia että Telian ympäristötavoitteita.

Vuoden vaihteessa voimaan tulleet lakiuudistukset mahdollistavat työsuhdepyörien aiempaa joustavamman hyödyntämisen. Telialla lähdettiin heti selvittämään vaihtoehtoja työsuhde-etujen laajentamiseksi myös pyöriin.

“Henkilöstön hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää, joten halusimme mahdollistaa tämän uudenlaisen edun työntekijöillemme. Kiinnostus on ollut heti alkuun suurta, kun kahden ensimmäisen viikon aikana jo kymmenet työntekijät ovat tilanneet työsuhdepyörän itselleen”, kertoo Telia Finlandin henkilöstöjohtaja Heini Linnainmaa.

Työsuhdepyörien toimittajaksi valikoitui Vapaus, jonka liiketoiminnan perustana ovat kestävän liikkumisen palvelut. Kattavasta pyörävalikoimasta löytyy vaihtoehtoja tavallisista pyöristä sähköavusteisiin malleihin saakka.

“Vapaus toimii vastuullisesti ja joustavasti, joten heidän kanssaan saamme mahdollisimman tasapuolisen palvelun kaikille työntekijöillemme ympäri Suomen. Työsuhdepyörien avulla voimme edistää myös Telian ympäristötavoitteita, kun monet työntekijät lisäävät pyöräilyn määrää autoilun sijaan. Pyöräilyhän on erinomainen liikuntamuoto”, sanoo Linnainmaa.

Sähköavusteiset maastopyörät ovat suosituin vaihtoehto

Työsuhdepyörä on palvelu, joka sisältää pyörän lisäksi halutut lisävarusteet, pidennetyn takuun ja vakuutukset. Jokainen käyttäjä voi myös valita pyöräpakettiin haluamansa suuruisen huoltopaketin.

“Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu 1200 euroon saakka vuodessa, eli 100 euroon saakka kuukaudessa. Työsuhdepyörä on yleisesti huomattavasti edullisempi tapa hankkia pyörä kuin kertaostoksena”, kertoo Vapauden toimitusjohtaja Mikko Ampuja.

Kiinnostus työsuhdepyöriä kohtaan on Ampujan mukaan kasvanut viimeisten kuukausien aikana ja pyöräilykauden lähestyessä innostus tulee lisääntymään entisestään.

“Suosituimpia malleja ovat olleet sähköavusteiset maastopyörät, jotka ovatkin loistavia välineitä myös talvikeleillä. Telialaisten keskuudessa jopa 75 prosenttia tilauksista on sähköavusteisia malleja. Tutkimuksissa on todettu, että etenkin sähköpyörien käyttäjien on havaittu vähentäneen autoilua merkittävästi”, taustoittaa Ampuja.

“Telia näyttää hyvää esimerkkiä, kuinka isossakin yrityksessä voidaan työsuhdepyörät tuoda henkilökunnan saataville. Tämä on selvästi malli, jolla pyöräilyn suosiota saadaan nostettua Suomessa aivan uudelle tasolle”, Ampuja jatkaa.


Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.