Telia: Toinen koronakesä tyhjensi pääkaupunkiseudun – ”Kaikkien aikojen kotimainen matkailusesonki”

Toinen koronakesä sai suomalaiset matkustamaan isoista kaupungeista ympäri Suomea selvästi edelliskesää vilkkaammin, kertoo Telian liikkumistilasto. Pääkaupunkiseudulla väkimäärä väheni edellisvuoden heinäkuusta lähes kymmenen prosenttia. Yksi kesän suosikkikohteista oli Ahvenanmaa, jossa väkimäärä kasvoi seitsemän prosenttia edellisvuodesta.

Telian liikkumistilastoista näkyy, kuinka voimakkaasti pääkaupunkiseutu tyhjeni heinäkuussa. Edellisvuoteen verrattuna väkimäärän pudotus oli yli 100 000 ja edelliseen ”normaalivuoteen” 2019 verrattuna vähennystä oli jo lähes neljännesmiljoona.

”Kaikkien aikojen kotimainen matkailukesä näyttää tilastojemme perusteella toteutuneen. Selvää kasvua näkyy suosituissa kesäkaupungeissa ja suurimmissa mökkikunnissa, kun taas suurissa kaupungeissa oli selvästi vähemmän ihmisiä kuin viime vuoden heinäkuussa”, Telian datayksikön johtaja Tapio Levä vahvistaa.

Suurin muutos pääkaupunkiseudulla oli Kauniaisissa, jossa väkimäärä pieneni jopa 14 prosenttia. Helsingissä ja Vantaalla pudotus oli yhdeksän ja Espoossa kahdeksan prosenttia.

Missä ihmiset sitten viettivät kesäänsä?

”Lähes 30 kunnassa väkimäärä kasvoi edellisvuodesta yli kymmenen prosenttia. Joukossa on ennen kaikkea suosittuja mökkikuntia, kuten Ruokolahti. Suuremmissa kesäkaupungeissakin, esimerkiksi Imatralla, kasvuluvut olivat yli viisi prosenttia. Myös suositut tapahtumat, kuten esimerkiksi Hangon Regatta, näkyvät tilastoissa selvästi”, Tapio Levä kertoo.

Tilastoista nousee esiin myös Ahvenanmaan suosio. Saarimaakunnassa oli heinäkuun aikana seitsemän prosenttia enemmän väkeä kuin vuotta aiemmin. Suurinta kasvu oli Kökarissa, jossa väkimäärä nousi peräti 29 prosenttia.

Suomalaisten liikkumistilastot on koottu Telia Crowd Insights -palvelusta. Ne perustuvat anonymisoituun ja kokonaisuuksi ryhmiteltyyn mobiiliverkkodataan. Täsmällisempi kuvaus aineistosta ja kaikkien suomalaiskuntien tiedot löytyvät liitteestä (Muutokset suomalaiskuntien väkimäärissä heinäkuussa 2021/2020).

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet