Telia Ventures kasvattaa sijoituksiaan Pohjoismaissa ja Piilaaksossa – Nopeasti kasvanut tietoturvayritys Aporeto myytiin 150 miljoonalla dollarilla

Palo Alto Networks on ostanut Aporeton, joka oli Telia Companyn sijoitusyksikkö Telia Venturesin ensimmäinen sijoitus Piilaaksossa. Samalla Telia Ventures on sijoittanut ruotsalaiseen IoT-yritys Iotcommsiin.

Aporeto kehittää tietoturvaratkaisuja yrityksille. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Paypal ja Comcast sekä Yhdysvaltain liittovaltion hallinto. Telia Ventures osallistui yrityksen B-sarjan rahoituskierrokseen marraskuussa 2018 yhdessä Comcast Venturesin, Norwest Venture Partnersin ja Wing Venture Capitalin kanssa. Marraskuussa 2019 maailman johtava kyberturvallisuusratkaisuihin keskittyvä yritys Palo Alto Networks osti Aporeton.

”Olemme sijoittaneet sekä Pohjoismaihin että Piilaaksoon, jossa Aporeto oli ensimmäinen kohteemme. Aiomme kasvattaa sijoituksiamme vuosi vuodelta”, Telia Venturesin johtaja Heikki Mäkijärvi kertoo.

Telia Ventures sijoitti äskettäin ruotsalaiseen Iotcomms-yritykseen kymmenen miljoonaa kruunua. Yhtiö tarjoaa ohjelmistokehittäjille tavan yhdistää reaaliaikaiset video- ja äänitoiminnot verkko- ja mobiilisovelluksiin palveluna sen sijaan, että niitä kehitettäisiin itse.

”Suoraviivainen sijoitusfilosofia”

Telia on aiemmin investoinut muun muassa Spotifyhin, josta yhtiö myi osuutensa 220 miljoonalla eurolla instituutionaalisille sijoittajille vuonna 2018. Telia Ventures perustettiin samana vuonna, ja se on sijoittanut Aporeton ja Iotcommsin lisäksi suomalaiseen käytettyjä puhelimia kunnostavaan Swappie-kasvuyritykseen sekä Los Angelesissa toimivaan Subspaceen.

”Sijoitusfilosofiamme on suoraviivainen – sijoitamme alueille, joilla Telia Company toimii, ja innovaatioihin, jotka voivat auttaa meitä tarjoamaan palveluja tehokkaammin ja kestävämmin. Etsimme sekä Pohjoismaista että Piilaaksosta yrityksiä, joilla on edellytykset nousta markkinajohtajiksi omilla aloillaan. Sijoitamme kuhunkin yritykseen 10-50 miljoonaa kruunua vuodessa, yhteensä 4-6 yritykseen joka vuosi. Sijoituksemme kasvavat vuosien varrella. Enimmäismäärä on noin 80-100 miljoonaa kruunua yksittäiselle sijoitukselle”, Mäkijärvi sanoo.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.