Telian 5G-verkko laajeni Hämeenlinnassa

Jo 44 paikkakunnalla toimiva Telian 5G-verkko on laajentunut Hämeenlinnassa. Tuoreen tutkimuksen mukaan lähes kaikki suomalaiset ovat kuulleet 5G:stä, ja yli puolet on siitä kiinnostunut. 

Telian 5G-verkon laajentaminen on edennyt vauhdilla kesän ja syksyn aikana. Hämeenlinnassa verkko on laajentunut nopeasti keskustan lisäksi kattamaan alueita Papinniitystä ja Idänpäästä Pullerinmäkeen sekä lännessä Hirsimäkeen. 5G-verkko on avattu myös Iittalassa. Loppuvuoden rakentamisen myötä Hämeenlinnan 5G-peitto laajenee vielä entisestään mm. keskustassa ja Kolkanmäessä. 

Telian 5G-verkko toimii nyt jo 44 paikkakunnalla. Seitsemästä suurimmasta kaupungista käynnistynyt verkon rakennus on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana, ja verkon piirissä on jo yli 1,4 miljoonaa suomalaista. Ajantasaisen verkkopeiton näkee verkkokartasta osoitteessa https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta

”5G-verkkomme peitto ja laitteiden valikoima laajenevat nyt vauhdilla. Uudet laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat nopeimman käyttökokemuksen kaikkialla Telian verkossa. 5G-aika on nyt jokaisen ulottuvilla”, sanoo Telian paikallisjohtaja Petri Haapanen

Jo 96 % suomalaisista on kuullut 5G:stä

5G tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden, jonka ansiosta mobiiliyhteydet, uusimmat puhelimet ja monipuoliset sisällöt avaavat käyttäjälle uudenlaisia kokemuksia entistä sujuvammalla tavalla. Kotikäytössä 5G-yhteys takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle.

Tutkimuksen* mukaan 96 % suomalaisista on kuullut 5G:stä, ja yli puolet on siitä kiinnostunut. 5G-käyttäjät perustelevat valintaansa useimmiten nopeammalla verkkoyhteydellä ja paremmalla kuvan laadulla suoratoisto- ja videopalveluissa.

Nopeille yhteyksille ja kapasiteetille on tarvetta, sillä tuoreen verkkodatan mukaan suomalaisten ilta-ajan datankäyttö on kasvanut korona-aikana mm. viihteen katselun ja etäyhteydenpidon vuoksi.

”5G on lyönyt läpi Suomessa, sillä käytännössä kaikki suomalaiset ovat kuulleet 5G:stä. Toisaalta useimmille se tarkoittaa lähinnä nopeampaa nettiä, mikä kertoo siitä että 5G:n vallankumouksellisemmat mahdollisuudet ovat vielä tulevaisuutta,” Petri Haapanen jatkaa.

Uusi verkko on myös alusta virtuaalitodellisuuden, esineiden internetin ja uudenlaisten teollisten ratkaisujen kehittämisen.


* Bilendin kuluttajakyselyssä selvitettiin suhtautumista 5G-liittymiin ja -teknologiaan. M3 Panelissa syys-lokakuussa toteutettu 1 000 vastaajan kysely on valtakunnallisesti edustava otos suomalaisista.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.