Telian 5G-verkko laajeni Oulussa

Telian 5G-verkon rakentaminen on edennyt tasaisesti alkuvuoden aikana painopisteenä verkon peiton vahvistaminen  Suomen seitsemässä suurimmassa kaupungissa. Seuraavaksi verkko laajenee vauhdilla uusiin kaupunkeihin ympäri Suomen.

Oulu oli yksi Telian ensimmäisiä 5G-kaupunkeja jo verkon testausvaiheessa. Viime vuonna kaupallisesti käyttöönotettu verkko on laajentunut eri puolilla Oulua. Keskustan lisäksi verkko toimii mm. yliopiston alueella, suurimpien ulosmenoteiden varrella ja Oulunsalossa mm. lentokentän alueella. Seuraavana 5G on laajentumassa mm. Kempeleelle.

5G tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden. Uusi verkko mahdollistaa myös alustan viihteen, virtuaalitodellisuuden, esineiden internetin ja uudenlaisten teollisten ratkaisujen kehittämisen.

Telia avasi loppuvuodesta 5G-verkon Suomen suurimmissa kaupungeissa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu), ja tämä kevät on pitkälti vahvistettu ja laajennettu peittoa näillä alueilla. Ajantasaisen verkkopeiton näkee verkkokartasta osoitteessa https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta .

”5G-verkkomme peitto laajenee vauhdilla. Samalla laitteiden suosio ja valikoiman laajentuminen eri hintaisiin vaihtoehtoihin kertoo siitä, että 5G-aika on nyt jokaisen käyttäjän ulottuvilla. Uudet 5G-laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat nopeimman käyttökokemuksen kaikkialla Telian verkossa, olipa asiakkaan käyttötarve mikä tahansa”, Telian 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen kertoo.

5G-laitteiden valikoima kasvaa

5G-verkon käyttö edellyttää 5G-laitetta ja siihen sopivaa liittymää. 5G-puhelinten valikoima on kasvanut vauhdilla kevään aikana, ja 5G-puhelimet ovat myös nousseet myydyimpien puhelinten listalle. Telian valikoimissa 5G:tä edustavat mm. One Plus 8-,  Samsung Galaxy S20-, Xiaomi Mi 10-, Huawei P40- ja Motorola Edge 5G -mallistot.

Nettilaitteissa valikoima on laajentunut Nokia FastMile 5G- ja Huawei CPS Pro 5G- reitittimien lisäksi uudella ZTE:n MC801A 5G-reitittimellä.

Sopiva liittymä 5G-laitteeseen

Telian tarjoamat vaihtoehdot 5G-puhelimiin ovat 1000, 450 ja 300 Mbit/s maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit (49,90 €/kk, 36,90 ja 31,90 €/kk). Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolla on 1000 ja 300 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä (44,90 €/kk). Yritysasiakkaille löytyy vastaavia liittymiä, jotka takaavat asiakkaille parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.