Telian digifestivaali Assembly järjestetään jälleen syksyllä – ”Livetapahtumaa on odotettu lähes kaksi vuotta”

Media- ja teknologiayritykseksi kasvaneen Telian omistama digifestivaali Assembly järjestetään jälleen lokakuussa Helsingin messukeskuksessa. Maailmanluokan festivaali on viimeiset kaksi kertaa järjestetty koronan takia vain virtuaalisesti, joten lokakuussa paikan päälle odotetaan tuhansia pelaajia. Tapahtuman lipunmyynti alkaa tänään tiistaina.

”Vihdoin. Vaikka virtuaali-Assemblyt onnistuivat hyvin ja osallistujia riitti, mikään ei korvaa fyysistä tapahtumaa. Me kaikki kaipaamme yhdessä tekemisen riemua ja kokemuksia, eivätkä pelaajat ole tästä poikkeus. Odotan näkeväni syksyn Assemblyssa ennennäkemätöntä yhteisöllisyyttä, digitaalista taidetta, innovaatioita ja pelaamisen riemua”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly Summer ’21 järjestetään Helsingin messukeskuksessa 21.-24.10.2021. Tapahtuma on ikärajaton, mutta alle 13-vuotiaiden ei suositella osallistuvan tapahtumaan yksin. Lipunmyynti tapahtumaan alkaa tänään tiistaina.

Ohjelmassa paljon uutta – Digitaalisia taide-elämyksiä sekä keskustelua syrjimättömästä pelikulttuurista

Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä Assembly on edellisen kerran järjestetty fyysisenä tapahtumana helmikuussa 2020. Livetapahtuman ohjelmistossa onkin monia yllätyksellisiä elementtejä, joita kaikkia yhdistää uudenlainen digiarki, jonka selkärankana toimivat nopeat yhteydet ja kohtaamisiin kannustavat erilaiset digitaaliset sisällöt.

Assemblyn ohjelmistossa on tietysti monenlaista pelaamista ja e-urheilua, mutta myös ennätysmäärä digitaalisen taiteen kilpailuja. Lisäksi tapahtumassa keskustellaan laajasti verkkokäyttäytymisestä sekä syrjimättömästä ja yhdenvertaisesta pelikulttuurista. Assembly on mukana valtakunnallisessa Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen Non-toxic Gaming -kampanjassa.

Taiteen ja teknologian liittoa festivaaleilla juhlitaan kilpailun merkeissä. Suomen Kansallisooppera ja -baletti ja Assembly lanseerasivat keväällä kilpailun uudenlaisen digitaiteen luomiseksi. Konseptikilpailun voittajaidea pääsee osaksi Kansallisoopperan päänäyttämöllä vuonna 2022 ensi-iltansa saavaa sirkusaiheista teosta. Avoimeen kilpailuun haetaan konsepti-idealla sekä tiimillä. Finaali järjestetään Assemblyn päälavalla 22.10.2021.

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Assembly toimii e-urheilulähetysten tuotantoyhtiönä. Lippuja syksyn tapahtumaan voi ostaa Assemblyn sivuilta. Ennakkoon myynnissä on konepaikkalippuja sekä koko viikonlopun sisäänpääsylippuja. Uutuutena myynnissä on myös online-lippu jolla voi osallistua etänä turnauksiin ja kilpailuihin.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.