Telian heinäkuun myydyimmät puhelimet – aurinkoiset alennukset kirittivät puhelinten kauppaa

Heinäkuussa puhelinten myyntilistalla Apple ja Samsung hallitsivat listan sijoituksia tuttuun tapaan. Lisäksi kymmenen kärkeen mahtui Xiaomi ja OnePlus. Myydyistä puhelimista jo huomattavan suuri osa on 5G-malleja.

Perinteisesti heinäkuu on laitemyynnissä vauhdikasta aikaa ja niin myös tänä vuonna. Myydyimpien puhelinten listalla Apple ja Samsung kävivät tasaista kamppailua.

“Apple iPhone 13 nousi Telialla myydyimmäksi puhelimeksi. Tämä on mielenkiintoinen huomio, sillä viimeksi Applen puhelin on ollut listan kärjessä viime vuoden helmikuussa. Toki useat iPhone-mallit ovat olleet hyvillä sijoituksilla poikkeuksetta joka kuukausi”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

“Samsungin ja Applen vahvaa rintamaa haastoi hienosti OnePlus ja Xiaomi. OnePlus nousi heinäkuussa listalla peräti toiseksi. Xiaomi palasi myydyimpien listalle pidemmän tauon jälkeen, kun tarjouksessa ollut malli kävi hyvin kaupaksi”, avaa Markku.

5G-puhelimien suosio jatkaa kasvuaan

5G-puhelimien valikoima ja suosio kasvavat jatkuvasti. Tämä näkyy selvästi myydyimpien puhelinmallien listauksella.

“Yhä useammat asiakkaat haluavat ostaa 5G-kyvykkäitä laitteita, mikä näkyy myyntilistoilla. Heinäkuussa kymmenen myydyimmän puhelimen joukossa oli peräti kahdeksan 5G-laitetta. Monet päivittävät myös puhelinliittymänsä uuden laitteen hankinnan yhteydessä tai ottavat 5G-liittymän kahden viikon kokeilujakson, jotta saa parhaat yhteydet käyttöönsä”, sanoo Saranpää.

Yritysasiakkaiden keskuudessa suuntaus on samanlainen. Heinäkuussa kymmenen myydyimmän puhelimen joukossa peräti yhdeksän oli 5G-kyvykkäitä malleja.

Heinäkuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (3)   Apple iPhone 13 5G
2 (-)    OnePlus 9 5G DS
3 (5)   Apple iPhone 12 5G
4 (2)   Samsung Galaxy A52s 5G
5 (-)    Xiaomi Redmi 9C DS
6 (7)   Samsung Galaxy A03
7 (4)   Apple iPhone 13 Pro 5G
8 (1)   Samsung Galaxy A22 5G
9 (-)    Samsung Galaxy S20 FE 5G
10 (6) Apple iPhone 13 Pro Max 5G

Heinäkuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (4)   Samsung Galaxy A32 5G
2 (2)   Apple iPhone 12 5G
3 (3)   Samsung Galaxy S21 5G
4 (5)   Samsung Galaxy A22 5G
5 (1)   Apple iPhone 13 5G
6 (-)    Apple iPhone SE 5G
7 (10) Samsung Galaxy A52s 5G
8 (9)   Samsung Galaxy Xcover 5
9 (-)   Apple iPhone 13 Pro 5G
10 (-) Samsung Galaxy A33 5G

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland. Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle