Telian kevään Liiga-kokeilu kiinnosti – Miltä näyttää e-urheilun tulevaisuus perinteisen urheilun rinnalla?

Koronavirus keskeytti kotimaisen kiekkokevään, mutta Liigan ja Telia Esports Seriesin yhteistyö siirsi pudotuspelit NHL 20 -pelin maailmaan. Toteutus herätti ihastusta maailmanlaajuisesti ja onnistunut kokeilu vahvisti ajatusta siitä, että e-urheilun roolia perinteisen urheilun rinnalla voitaisiin korostaa entisestään tulevaisuudessa.

Suomalainen kiekkokevät on nyt kokonaisuudessaan saatu päätökseen, kun Liigan viihteelliset ePlayoffsit päättyivät Oulun Kärppiä edustaneen Miikka Kolehmaisen voittoon. ePlayoffsit keräsivät katsojia ympäri Suomen ja viime lauantainen finaali tavoitti yli 160 000 suomalaista. Ajan henkeen sopiva päätös pelata pudotuspelit NHL 20 -pelillä herätti huomiota kotimaan lisäksi myös maailmalla, kun muun muassa ForbesThe Guardian ja PC Gamer uutisoivat aiheesta.

Kokeilun saama vastaanotto on selkeä osoitus siitä, että e-urheilu ja perinteinen urheilu voivat kulkea rinta rinnan. Emme missään nimessä halua lähteä kilpailemaan huomiosta, mutta näemme mahdollisuuden yhä tiiviimmälle yhteistyölle. E-urheilu ei katso aikaa eikä paikkaa ja tarjoaa mielestämme mahtavan tavan osallistaa urheiluyhteisöä yhä tiiviimmin, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin Esports-tiimistä.

E-urheilu on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ympäri maailman ja vallitsevat poikkeusolot ovat tuoneet yhä useampia pelaajia lajin pariin. Samalla ymmärrys e-urheilua kohtaan on kasvamassa. Telian kunnianhimoinen esports-visio on alusta asti ollut luoda Suomesta esportsin kärkimaa ja pelaamisesta Pohjolan suurin intohimo. Siksi on luonnollista, että suomalaiset ovat ensimmäisten joukossa lisäämässä perinteisen urheilun ja e-urheilun yhteistyötä.

“Osasimme odottaa positiivista vastaanottoa, mutta ePlayoffsien saama suosio ylitti omat odotuksemme kirkkaasti. Kokeilun tuomalla kokemuksella haluammekin kannustaa myös muita urheilusarjoja yhdistämään voimansa e-urheilun kanssa”, pohtii Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha.

Kaikki pudotuspelit ovat edelleen katsottavissa mtv-palvelussaC Moressa ja Twitchissa.

Liiga-joukkueet näkevät e-urheilun mahdollisuudet tulevaisuudessa

Kiekkokansan lisäksi ePlayoffsit otettiin hyvin vastaan myös Liiga-joukkueiden sisällä. Kokeilu on herättänyt pohdintaa siitä, miten vastaavaa konseptia voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa esimerkiksi joukkueiden välisten minisarjojen muodossa. Yksi esiin noussut mahdollisuus olisi antaa kannattajille mahdollisuus haastaa Liiga-pelaajat viihteellisiin peleihin.

”Kokonaisuutena ePlayoffsit olivat piristävä ja viihdyttävä kokonaisuus raskaan koronakevään keskellä. Varsinkin nuorille jääkiekkoa seuraaville tämä oli varmasti hauska tapa päästä hieman lähemmäksi pelaajia”, kertoo HPK:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Savolainen.

Samoilla linjoilla jatkaa ePlayoffsit selostanut Jani Alkio.

”Liigan ePlayoffseista ja sen ympärille rakennetusta tv-tuotannosta jäi todella positiiviset fiilikset. Palaute kentältä, pääasiassa sosiaalisessa mediassa, oli myös hyvin positiivista. Olen sitä mieltä, että tässä on ehdottomasti tulevaisuudessa erinomaisen viihdyttävä tuote perinteisten jääkiekkolähetysten rinnalle.”

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.