Telian liikkumistilasto näyttää selvät muutokset edellisvuoteen: Suomalaiset suuntasivat juhannuksena ulkomaille ja mökeille

Telian liikkumistilastojen mukaan juhannusta vietti tänä kesänä Suomessa 160 000 ihmistä vähemmän kuin viime vuonna. Tuttuun tapaan suosituimpia kotimaan kohteita olivat Turun saaristo ja Järvi-Suomi. 19 kunnassa juhannuksen viettäjiä oli yli 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Telian liikkumistilastosta (liitteenä) selviävät väkimäärän muutokset eri kunnissa juhannuspyhinä vuosina 2020-2022. Tilastoista selviää esimerkiksi, että ihmismäärät putosivat eniten suurissa kaupungeissa edellisjuhannukseen verrattuna. Tampereella väkimäärä kuitenkin kasvoi 4 %

Telian liikkumistilastosta selviää muun muassa, että suurimmat kasvuprosentit väkimäärissä edellisvuoteen verrattuna nähtiin Lapissa. Ahvenanmaalla puolestaan väkimäärä putosi rajusti viime vuodesta.

Juhannus täyttää perinteiset mökkikunnat. Peräti 39 kunnassa väkiluku vähintään kaksinkertaistui kunnan asukasmäärään nähden. Kustavissa määrä jopa kymmenkertaistui juhannuspyhinä.

”Sama ilmiö toistuu juhannuksesta toiseen: suuret kaupungit – pääkaupunkiseutu kärjessä – tyhjenevät ja väkiluku yli tuplaantuu monissa pienissä mökkikunnissa Järvi-Suomessa ja Turun saaristossa. Vuoden 2020 kaltaista ”kotimaisuusastetta” ei kuitenkaan ole koettu enää viime ja tänä vuonna. Voikin sanoa, että 2020 on edelleen ollut kaikkien aikojen mökkijuhannus”, Telian datayksikön johtaja Tapio Levä sanoo.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä. Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet