Telian muutosneuvottelut päätökseen

Telia Finlandin yksiköissä tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tavoitteena on ollut uudistaa yksiköiden toimintamallia ja selkiyttää organisaatiorakennetta sekä tehostaa toimintaa.

Neuvottelut koskivat infrastruktuuri -yksikköä, Common Products and Services -yksikköä sekä osaa Suomen tukitoiminnoista

Neuvotteluissa käsitellyt muutokset tulevat voimaan huhtikuun alusta lähtien. Organisaatiorakenteiden, toimintamallien ja prosessien muutoksilla voidaan vastata paremmin muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin.

Neuvottelujen tuloksena 101 tehtävää päättyy. Samalla aukeaa 45 uutta tehtävää. Neuvottelujen käynnistyessä arvioitiin reilun sadan tehtävän päättyvän tai muuttuvan merkittävästi ja kymmenien uusien tehtävien avautuvan.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli noin 800 tehtävää.

Helmikuun alussa yritysliiketoiminnassa käynnistetyt neuvottelut ovat kesken. Telialla on Suomessa noin 4000 työntekijää.

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.