Telian muutosneuvottelut päätökseen

Telia Finlandin kuluttajaliiketoiminnassa syyskuussa alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tavoitteena on ollut uudistaa kuluttajaliiketoiminnan toimintamallia ja organisaatiorakennetta asiakaskeskeisemmäksi sekä yksinkertaistaa toimintaa.

Neuvottelujen seurauksena asiakkuuksiin liittyvät vastuut keskitetään uuteen yksikköön. Samalla toimintamalleja uudistetaan ja toimintaa yksinkertaistetaan muun muassa panostamalla dataohjautuvuuteen sekä digitalisointiin.

Neuvottelujen tuloksena 77 tehtävää kuluttajaliiketoiminnasta päättyy. Samalla aukeaa 40 uutta tehtävää. Neuvottelujen käynnistyessä arvioitiin noin 85 tehtävän päättyvän tai muuttuvan merkittävästi ja noin 30 uuden tehtävän avautuvan.

Telialla on Suomessa noin 4100 työntekijää. Muutosneuvotteluiden piirissä oli noin 800 tehtävää.

Muutokset tulevat voimaan joulukuun alusta lähtien.

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.