Telian uudet tieteeseen pohjautuvat päästöjen nettonollatavoitteet hyväksytty

Science Based Targets -aloite (SBTi) on hyväksynyt Telian uudet, tieteeseen pohjautuvat nettonollatavoitteet. Tavoitteena on saavuttaa koko arvoketjun osalta kasvihuonekaasupäästöjen nettonolla vuoteen 2040 mennessä. Samalla SBTi vahvisti Telian päivitetyt välitavoitteet matkalla kohti nettonollaa.

“Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtavana kriittisen digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoajana Telialla on kaksiosainen rooli ilmastokriisin ratkaisemisessa. Meillä on vastuu vähentää päästöjämme tieteeseen perustuvien tavoitteiden mukaisesti. Samalla mahdollistamme muiden teollisuudenalojen päästövähennyksiä digitalisaation avulla, muun muassa hyödyntämällä 5G-teknologiaa”, Telia Companyn toimitusjohtaja Allison Kirkby sanoo.

”Science Based Targets -aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet ovat osoitus Telian menestyksekkäästä ja läpinäkyvästä ilmastotyöstä. Päästöjen nettonollatavoite edustaa yritykselle kaikista kunnianhimoisinta, ilmastotieteen mukaista tavoitetta” Telia Finlandin vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen sanoo. 

Science Based Targets on kansainvälinen aloite, jonka tarkoituksena on edistää yritysten ilmastotoimia auttamalla yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvat ja riittävän kunnianhimoiset tavoitteet omalle toiminnalleen.  

Nettonollatavoite tarkoittaa sitä, että yrityksen on vähennettävä absoluuttisesti kaikkia kasvihuonekaasupäästöjä koko arvoketjussaan Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteen mukaisesti. Lisäksi jäljelle jääneet päästöt neutraloidaan poistamalla hiiltä ilmakehästä pysyvään varastoon. Päästöjen kompensointia tavoitteen saavuttamiseksi ei hyväksytä.

Telian uudet SBTi -aloitteen hyväksymät tavoitteet:

Nettonollatavoite
Telia Company sitoutuu saavuttamaan kasvihuonekaasupäästöjen nettonollan koko arvoketjussaan vuoteen 2040 mennessä.

Välitavoitteet

Vuoteen 2025 mennessä:

50 % vähennys omiin päästöihimme (Scope 1 ja 2) vuoden 2018 tasosta.
29 % vähennys päästöihin, jotka aiheutuvat, kun asiakkaamme käyttävät tuotteitamme ja palveluitamme.
Toimittajat, jotka edustavat 72 % hankintaketjumme päästöistä, ovat asettaneet tieteeseen perustuvat (SBTi) tavoitteet.

Vuoteen 2030 mennessä:

90% vähennys omiin päästöihin (Scope 1 ja 2) vuoden 2018 tasosta.

Vuosien 2030-2040 aikana:

Sitoudumme säilyttämään 90 % päästövähennyksen omissa päästöissämme (scope 1 ja scope 2).
90% vähennys arvoketjun (scope 3) päästöistä vuoteen 2040 mennessä vuoden 2018 tasosta.
Lisäksi jäljelle jääneet päästöt neutraloidaan poistamalla hiiltä ilmakehästä pysyvään varastoon.

Telia

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso lisää: www.telia.fi/medialle, Twitter: @teliafinland, LinkedIn: @Telia