Teliasta hiilineutraali tänä vuonna – ”Tämä on tärkeä välietappi”

Telia vähensi viime vuonna päästöjään 23 prosentilla, mikä vastaa 100 000 edestakaista lentomatkaa Helsingistä Tukholmaan. Jäljelle jäävät ja väistämättömät oman toiminnan hiilipäästöt kompensoidaan Pohjoismaissa ja Baltiassa jo tänä vuonna, minkä jälkeen yhtiö on hiilineutraali 

”Tämä on tärkeä välietappi matkallamme kohti päästötöntä ja jätteetöntä Teliaa koko arvoketjussa alihankkijoista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä”, Telia Finlandin yritysvastuujohtaja Eija Pitkänen iloitsee.

 Telia käyttää toiminnassaan ainoastaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Tämän seurauksena sekä  muiden päästöjä vähentävien toimenpiteiden ansiosta yhtiön päästöt pienenivät viime vuonna 23 prosenttia, mikä vastaa 100 000 edestakaista lentomatkaa Helsingin ja Tukholman välillä.

 ”Meillä on koko ajan käynnissä lukuisia päästöjä vähentäviä toimenpiteitä.  Parannamme esimerkiksi energiatehokkuuttamme useiden hankkeiden avulla”, Pitkänen kertoo.

 Telia kohdentaa tuoreet kompensaatiopanostuksensa kahteen hankkeeseen: Kongossa istutettaviin sademetsiin sekä uuteen teknologiaan, jolla kehitetään biohiiltä, jota voidaan käyttää muun muassa maaperän elinvoimaisuuden kasvattamiseen.

 ”Maapallon lämpeneminen ei pysähdy, ellemme kykene hyödyntämään uusia teknologioita yhä tehokkaammin”, Pitkänen korostaa.

 Kokonaispäästöt nollaan tällä vuosikymmenellä

 Suomessa Telian toiminta synnyttää vuosittain arviolta 220 000 tonnin päästöt, joista valtaosa aiheutuu niin sanotuista epäsuorista päästöistä; esimerkiksi materiaalihankinnoista tai asiakaslaitteiden käytöstä aiheutuvista päästöistä.

 ”Kompensoimalla omasta toiminnastamme jäljelle jäävät päästöt pidämme huolen siitä, että oma toimintamme ei edistä ilmastonmuutosta”, Pitkänen tiivistää.

 ”Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen: päästöttömyyteen koko arvoketjussa vuoteen 2030 mennessä. Monet suuret yhteistyökumppanimme, kuten esimerkiksi Apple, ovat jo kertoneet samankaltaisista tavoitteistaan”, Pitkänen sanoo.

 Telia taistelee ilmastonmuutosta vastaan myös lisäämällä laitteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Parhaillaan Suomea kiertää Telia Recycled -kierrätyskontti, johon suomalaiset voivat palauttaa vanhoja kännyköitään.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.