Tie e-urheilun huipulle on auki – Ensimmäisen Telia Esports Series Masters -turnauksen voittaja ratkeaa sunnuntaina

Telian ja Riot Gamesin ensimmäistä kertaa järjestettävä pohjoismaalainen sarjakokonaisuus saadaan päätökseen sunnuntaina Telia Esports Series Masters -finaalissa, josta kaksi parasta joukkuetta jatkavat Northern League of Legends -liigan karsintoihin. Menestyessään heille voi avautua tie jopa European Masters -liigaan asti.

”Tuore pohjoismaalainen League of Legends -sarjakokonaisuus tarjoaa pelaajille selkeän polun ammattilaisuuteen ja jopa kansainväliseen menestykseen. Yhteistyö Riot Gamesin ja Dreamhackin kanssa on nostanut Pohjolan merkittäväksi osaksi maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä”, kertoo Mikko Kaarttinen Telia Finlandin esports-tiimistä.

Sarjakokonaisuuden ensimmäinen vaihe oli Telian tuottama paikallinen League of Legends -sarja, joka pelattiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kesä-heinäkuun aikana. Jokaisesta maasta kaksi parasta joukkuetta ansaitsivat paikkansa Telia Esports Series Masters -turnauksessa, jossa myös Islantia sekä Isoa-Britanniaa edustaa kaksi joukkuetta.

”Telia Esports Series Masters -turnaus kokoaa ensimmäistä kertaa Pohjolan taitavimmat e-urheilun tähdet yhteen. Kaksi parasta joukkuetta pääsevät jatkamaan Dreamhackin Northern League of Legends -liigan karsintoihin”, Kaarttinen kertoo.

”Telia Esports Seriesin tavoitteena on alusta asti ollut tukea ammattipelaamista ja tarjota pelaajille polku e-urheilun huipulle. Haluamme tehdä pelaamisesta Pohjolan suurimman intohimon. On mahtavaa, että olemme voineet yhteistyössä Riot Gamesin ja Dreamhackin kanssa mahdollistaa pelaajille ekosysteemin, jonka osana he pääsevät tavoittelemaan unelmiaan”, Kaarttinen jatkaa.

Telia Esports Series Masters -turnaus alkoi tiistaina 4. elokuuta. Tulevan lauantain ja sunnuntain ottelut ovat katsottavissa Suomessa mtv-palvelusta, C Moresta, Telia TV:stä ja Twitchistä. Lauantain 8.8. semifinaalit pelataan kello 16:00 ja sunnuntain 9.8. finaali kello 17:00 Suomen aikaa.

Maailman suosituimmaksi pc-peliksi luonnehdittu League of Legends on niin sanottu taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa tukikohtaa. League of Legends täytti tänä syksynä 10 vuotta.

Seuraava Telia Esports Seriesin kausi käynnistyy vuoden 2021 alkupuolella.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.