Toukokuu oli vilkas puhelinmyynnin sesonki – myös turvatuotteiden suosiossa poikkeuksellista kasvua

Telialla toukokuun myydyimpien puhelimien listauksella nähtiin tasainen kamppailu Samsungin, Applen ja OnePlussan kesken. Uusien laitteiden lisäksi myynneissä näkyy selvästi kasvanut kysyntä kierrätyspuhelimille.

Myydyimpien puhelimien listalla nähtiin tasaista kamppailua kolmen suosituimman laitevalmistajan kesken. OnePlus nappasi poikkeuksellisesti peräti kolme sijoitusta kympin joukkoon. Edellisen kuukauden tapaan kärkipaikan saavutti edullinen Samsung Galaxy A13 5G.

”Tällä hetkellä jo yhdeksän kymmenestä ostetusta puhelimesta on 5G-malleja. Toukokuu oli vilkasta sesonkia, jolloin hankittiin erityisesti päättäjäislahjoja sekä lasten ensipuhelimia. Kympin kärjen ulkopuolelta havaitaan kierrätettyjen Recycled -puhelinten kasvanut kysyntä. Kierrätyspuhelimia myydään lähes 30 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

”Puhelinmarkkina on ollut positiivisessa nosteessa, vaikka yleistä ilmapiiriä leimaa kireä taloustilanne ja kuluttajien matala luottamus talouteen. Samaan aikaan ostettujen puhelimien keskihinta on kasvanut, eli kuluttajat suosivat yhä laadukkaampia älypuhelimia”, sanoo Saranpää.

Kuluttajat panostavat älylaitteiden turvallisuuteen

Yhä useammat puhelinten ja muiden älylaitteiden ostajat ovat kiinnostuneita omasta tietoturvastaan. Operaattori vastaa tietoliikenneverkkojen ylläpidosta ja rakentamisesta turvallisella teknologialla, mutta käyttäjän omalle vastuulle jää laitteiden päivityksistä ja turvasovelluksista huolehtiminen.

”Laitteiden ja sovellusten turvallisuuteen liittyvät keskustelut heijastuvat myös asiakkaiden käyttäytymiseen. Telian Turvapaketin myynnit ovat yli tuplaantuneet vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Tämä osoittaa, että asiakkaat haluavat varmistaa turvallisen surffailun ja pankkiasioinnin kaikilla laitteillaan. Turvallisuudesta ei pidä tinkiä tänä päivänä”, Markku Saranpää avaa.

Telia Turvapaketti on turvatuote, jolla voi suojata tietokoneet, älypuhelimet ja tabletit.

Toukokuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (1)   Samsung Galaxy A13 5G
2 (9)   Apple iPhone 13 5G
3 (7)   Samsung Galaxy A13
4 (4)   OnePlus Nord CE2 Lite 5G
5 (-)    OnePlus Nord 2T 5G
6 (-)    Samsung Galaxy A23 5G
7 (6)   Samsung Galaxy A33 5G
8 (-)    Apple iPhone 14 Pro 5G
9 (5)   OnePlus 9 5G
10 (2) Samsung Galaxy A53 5G

*Suluissa edellisen kuukauden sijoitus

Toukokuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)   Samsung Galaxy A33 5G
2 (2)   Samsung Galaxy A53 5G
3 (3)   Samsung Galaxy Xcover 5
4 (4).  Samsung Galaxy A14 LTE
5 (6)   Samsung Galaxy S22 5G
6 (-)    Apple iPhone 12 5G
7 (5)   Apple iPhone 13 5G
8 (9)   Apple iPhone 14 5G
9 (-)    Samsung Galaxy A23 5G
10 (8) Apple iPhone SE 5G

*Suluissa edellisen kuukauden sijoitus

Telia

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso lisää: www.telia.fi/medialle, Twitter: @teliafinland, LinkedIn: @Telia