Toukokuussa puhelinten myyntilistalla nähtiin 5G:n kolmoisvoitto – Lahjaostokset näkyvät jo listoilla

Toukokuussa puhelinten myyntilistalla ei suuria yllätyksiä nähty. Tutut Apple ja Samsung dominoivat listaa edelleen, mutta pakkaa sekoitti hieman Xiaomi, joka kiilasi sijalle kahdeksan. 5G:n voittokulku listalla jatkui, sillä kolme myydyintä ja 80 % myydyimmistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”Nyt on kyllä selvästi oltu jo lahjaostoksilla! Koulujen päättyminen näkyy perinteisesti toukokuun puhelinmyynneissä kasvavana kysyntänä, ja näin myös tänä vuonna. Huomattavissa on, että 5G-puhelimet ovat myös päättäjäislahjasuosikkien joukossa”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Markkinatilastojen mukaan alkuvuoden aikana ostettujen puhelimien keskihinta on noussut viime vuoden vastaavan aikaan verrattuna 14 %.

”Tämä kehitys näkyy meilläkin. Asiakkaamme arvostavat asiakaspalautteiden perusteella Telian hyvää puhelimien saatavuutta, nopeita toimituksia sekä korotonta ja kulutonta maksuaikaa”, Saranpää kertoo.

Myös kierrätyspuhelimet kiinnostavat

Kierrätetyt ja kunnostetut Recycled-puhelimet eivät tällä kertaa listalle nousseet, mutta hilkulla oli.  

Kierrätyspuhelimien myyntimäärät ovat huomattavassa kasvussa. Esimerkiksi Recycled iPhone 8 myi hyvin toukokuussa, mutta hiuksenhienosti jäi myydyimpien listan ulkopuolelle”, Markku Saranpää kertoo.

Tarkistettu ja kunnostettu Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Telia Recycled -puhelimille saa lisäksi vuoden takuun.

5G-puhelinten suosio on tasaista. Toukokuussa 80 % myydyimmistä puhelimista oli 5G-puhelimia. Telian kotimaisen Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on nyt jo yli 3,7 miljoonan suomalaisen saatavilla.

Toukokuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1(3)      Samsung Galaxy A52s 5G    
2(2)      Samsung Galaxy A22 5G      
3(4)      Apple iPhone 13 5G  
4(-)       Samsung Galaxy A03            
5(5)      Apple iPhone 13 Pro Max 5G
6(6)      Apple iPhone 12 5G  
7(7)      Apple iPhone 13 Pro 5G        
8(-)       Xiaomi Redmi Note 10 5G     
9(1)      Samsung Galaxy A02s          
10(-)     Samsung Galaxy S21 FE 5G

Toukokuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)     Samsung Galaxy A32 5G
2 (5)     Samsung Galaxy S21 5G
3 (4)     iPhone 12 5G
4 (9)     Samsung Galaxy A22 5G
5 (3)     Samsung Galaxy Xcover 5
6 (6)     Samsung Galaxy A32 LTE
7 (-)      Samsung Galaxy A52s 5G
8 (10)   Samsung Galaxy A52 5G
9 (7)     iPhone 13 5G
10 (-)    Nokia X10 5G

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.