Tuore tutkimus: Elisan 5G-verkko Suomen kattavin, jo yli 4 miljoonaa suomalaista asuu verkon alueella

Elisan 5G-verkon kattavuus kasvoi Suomessa räjähdysmäisesti vuoden 2021 aikana. 5G-verkko palvelee nyt jo yli 4 miljoonaa suomalaista, ja on tuoreimman riippumattoman ajomittaustutkimuksen mukaan Suomen kattavin. Tutkimuksessa verrattiin Elisan, Telian ja DNA:n 5G-verkkojen kattavuutta toisiinsa.

Boftel vertaili suomalaisten operaattorien 5G-verkon kattavuutta 16.11.–11.12.2021 toteuttamassaan vertailumittauksessa*. Tutkimustulokset osoittavat, että Elisan 5G-verkko on Suomen kattavin: Elisan 5G-verkko on 7 % kattavampi kuin Telian ja 17 % kattavampi kuin DNA:n. Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://elisa.fi/5g/#tutkimus.

Vuoden 2021 alussa Elisan 5G-verkko kattoi reilun 2 miljoonan suomalaisen asuinpaikan. Nyt vuoden 2022 alkaessa Elisan 5G palvelee jo yli 4 miljoonaa suomalaista.

– On ollut mahtavaa nähdä, miten asiakkaamme ovat innolla ottaneet 5G-verkkoa käyttöön ja löytäneet nopean yhteyden hyödyt arjessaan. Mobiilidatan käyttö ja kapasiteetin tarve kasvavat Suomessa edelleen, kun kodin yhteyksiä käytetään entistä monipuolisemmin sekä etätyöhön että perheen muihin tarpeisiin. Siksi on erityisen hienoa, että Elisan 5G on kattavimmin saatavilla ympäri Suomea, nyt jo yli 4 miljoonalle suomalaiselle 153 paikkakunnalla, Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki sanoo.

Vertailumittaustutkimuksessa verrattiin kolmen operaattorin, Elisan, DNA:n ja Telian 5G-mobiiliverkkojen kuuluvuutta Suomessa. Tutkimus toteutettiin ajamalla noin 8000 kilometrin mittainen reitti niiden paikkakuntien alueella, joissa operaattorien julkisten kuuluvuuskarttojen mukaan on 5G-verkko.

– Jatkamme Elisan 5G-verkon rakentamista entistä kattavammaksi myös tämän vuoden aikana. Vuonna 2022 tulemme näkemään myös itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntäviä palveluita, Rajamäki kommentoi.

Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

*Boftel Estonia OÜ on Elisa Oyj:n toimeksiannosta suorittanut Suomen 5G-mobiiliverkkojen kuuluvuuden vertailumittauksen koko Suomessa.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj