Tuure Boelius somettaa tietosuojasta lapsille ja nuorille – ”Mulla on omakohtaista kokemusta siitä, kun henkilökohtaista tietosuojaa uhataan”

Telia, Tuure Boelius sekä Pelastakaa Lapset nostavat tietosuoja-asiat Mediataitoviikolla keskiöön, jotta nuorilla olisi parempi tieto siitä, millaisia henkilötietoja eri sovellukset keräävät ja miten kerättyä tietoa käytetään. Tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten tietoisuutta omasta tietosuojastaan netissä.

Lapset ja nuoret viettävät aikaa netissä eri tavoin. He käyttävät sosiaalista mediaa, pelaavat ja katsovat videoita ja viestittelevät erilaisilla alustoilla. Telia haluaa kasvattaa lasten ja nuorten ymmärrystä tietosuojasta ja siitä, mitä oikeuksia tietosuojaan liittyy.

Tuure Boelius kokee aiheen tärkeäksi, sillä hän tietää miltä tuntuu, kun tietosuojaa uhataan.

”Mulla on omakohtaista kokemusta siitä, kun henkilökohtaista tietosuojaa uhataan, eikä se tunnu kivalta. Onkin tosi tärkeää, että kaikki ovat tietoisia oikeuksistaan ja käytöstavoista netissä”, hän painottaa.

Tuuren videossa kerrotaan, mitä tietosuoja ja henkilötieto tarkoittavat, ketkä saavat netissä kerätä tietoa ja pitääkö siitä aina kertoa käyttäjälle sekä millaisia oikeuksia käyttäjällä on omiin tietoihinsa.

”Halusimme tuoda aiheen lähelle nuorempaa ikäpolvea ja kutsuimme artisti Tuure Boeliuksen yhteistyöhön meidän sekä Pelastakaa Lasten kanssa. Olemme yhdessä tuottaneet lyhyistä videoista koostuvan sarjan, jossa kerromme perusasiat tietosuojasta”, kertoo Telian tietosuojajuristi Heidi Mäkelä.  

”Lapset ja nuoret ovat kyllä valveutuneita, mutta arjessa tietosuojaan liittyvät faktat saattavat unohtua. Aina on hyvä harkita, mitä tietoja sovelluksille antaa luvan kerätä sekä millaista tietoa itsestä tai muista somessa jakaa. Näistä asioista ei varmasti voi liikaa muistutella”, Mäkelä jatkaa.

Video julkaistaan Telian ja Tuure Boeliuksen sosiaalisen median kanavissa tänään tiistaina 9.2.2021, kansainvälisenä Safer Internet Dayna. Telia jakaa Mediataitoviikolla myös muuta aiheeseen liittyvää tietoa, kuten vinkkejä netin ja somen käytöstapoihin verkkosivuillaan.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.