Ulvilan vesilaitos luottaa Digitan LoRaWAN-verkkoon vesihuollon digitalisoinnissa

Ulvilan vesilaitos ja Digita ovat tehneet monivuotisen sopimuksen veden etäluennan digitalisoinnista. Digitalisointi toteutetaan Digitan LoRaWAN-teknologiaa hyödyntävän IoT-verkon avulla. Ulvilan kaupungin alueella sekä osittain myös Nakkilan ja Porin alueella toimiva Ulvilan vesilaitos tulee uusimaan vesimittarikantansa kokonaan etäluettaviin mittareihin lähivuosien aikana.

”Avoin LoRaWAN-teknologia ja siihen perustuva Digitan valtakunnallinen IoT-verkko olivat keskeiset valintaamme vaikuttaneet tekijät. Yhteistyö on kaikin puolin helppoa ja mutkatonta”, kertoo Ulvilan vesilaitoksen vesihuoltoinsinööri Pekka Sulamäki.

Vesilaitoksen asiakaskunta koostuu noin 4500 kiinteistöstä. Asiakkaiden saama hyöty veden etäluennan digitalisoinnista näkyy tasauslaskujen poistumisena, sillä laskutus hoituu reaaliaikaisesti. Etäluennan digitalisointi vapauttaa myös vesilaitoksessa aikaa muille töille, kun manuaalisen työn osuus vähenee.

”Hienoa että Ulvilan Vesilaitos kokee hyötyvänsä LoRaWAN-verkon monista mahdollisuuksista ja pääsemme tekemään yhteistyötä onnistuneen pilottivaiheen jälkeen”, iloitsee Digitan IOT-palveluiden myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Ulvilan vesilaitos toimittaa vettä omista pohjavesikaivoistaan Ulvilan kaupungin alueelle, naapurikunta Nakkilaan ja muutamiin talouksiin Porissa. Asiakkaita on noin 4500 kiinteistöä ja liikevaihto oli vuonna 2019 hieman yli 3,2 M€.