Vaiettu aihe kotikatsomoihin: Elisa Viihde tilaa Laura Mannisen ‘Kaikki anteeksi’ -kirjasta alkuperäissarjan

Elisa Viihde panostaa jälleen kotimaiseen draamatuotantoon ja tilaa keskustelua herättäneestä Laura Mannisen kirjasta sarjan, joka kantaa alkuperäisteoksen nimeä ‘Kaikki anteeksi’. Sarja on jo toinen Elisa Viihteen tämän vuoden aikana tilaama kotimaiseen kirjallisuuteen perustuva alkuperäissarja-uutuus, ja Elisa Viihteen tuotannossa on tällä hetkellä toistakymmentä Elisa Viihde alkuperäissarjaa. Sarjan kuvaukset alkavat pääkaupunkiseudulla tänään 9.9.2021, ja draama nähdään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa 2023.

Laura Mannisen omakohtaisiin kokemuksiin osittain perustuva ‘Kaikki anteeksi’ kirja nousi puheenaiheeksi vuonna 2018 nostettuaan esiin vaietun aiheen: perheväkivallan. Elisa Viihteen uusi sarja käsittelee Mannisen teosta mukaillen rakkautta, parisuhdeväkivaltaa, uusioperheen ristiriitoja, häpeää ja vaikenemisen kulttuuria. Samalla sarja kertoo toivosta ja selviytymisestä. Sarjan tuotannon taustatyönä on haastateltu muun muassa perhe- ja parisuhdepsykoterapeutteja, väkivaltaa tutkineita asiantuntijoita sekä perheväkivaltaa kokeneita.

– Olen onnellinen, että teos saa uuden elämän hyvissä käsissä. Kaikki anteeksi -sarja kertoo kirjan tarinan uudesta näkökulmasta jännittävästi, koskettavasti ja kiinnostavasti. Toivottavasti sarja rohkaisee meitä puhumaan vaikeistakin asioista, sanoo kirjailija Laura Manninen.

– Elisa Viihde on yksi merkittävimmistä kotimaisen draaman tilaajista ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa on laajin tarjonta kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja. ‘Kaikki anteeksi’ pureutuu monesti vaiettuun aiheeseen. Haluamme kertoa tarinoita, jotka herättävät myös keskustelua, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Tiheätunnelmaisen draamasarjan ohjaa Antti Heikki Pesonen, joka vastaa myös tv-sarjan käsikirjoituksesta. Neliosaisen sarjan Elisa Viihteelle tuottavat Yellow Film & TV:n Marko Talli ja Minna Virkajärvi. Sarjan päärooleja, Vilmaa ja Mikkoa, esittävät Iida-Maria Heinonen ja Joonas Saartamo. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään mm. Lotta Kaihua, Jaana Saarinen, Pirkko Hämäläinen ja Tapio Liinoja sekä Vilho Rönkkönen.

– Suhtaudumme sarjan käsittelemään aiheeseen kunnioittaen ja vakavasti. Tarkoituksena on tehdä sujuva sarja, joka liikuttaa ja lisää ymmärrystä. Ja joka lopetuksellaan antaa tunteellisesti, mutta hyvällä maulla toteutettuna edes pikkuriikkisen lisää lohtua maailmaan, kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Heikki Pesonen.

Synopsis

‘Kaikki Anteeksi’ on Laura Mannisen romaaniin (WSOY, 2018) perustuva tiheätunnelmainen minidraamasarja. Vilma (Iida-Maria Heinonen), ihastuu Mikkoon (Joonas Saartamo), joka on monessa mielessä täydellinen. Vähitellen Mikon todellinen persoonallisuus paljastuu uusperheen pyörityksessä ja epänormaalista tulee normaalia. 

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Häräntappoase ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Kylmäävä tapaus ja Thunder in My Heart (ks. lisää täältä).

 

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj 

Yellow Film & TV on palkittu suomalainen tuotantoyhtiö. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut Yellow Film & TV on Pohjoismaiden suurin indietuotantoyhtiö. Yhtiö on erikoistunut käsikirjoitettuihin tv-tuotantoihin, laadukkaisiin elokuviin, draamaan, komediaan, viihteeseen ja urheiluun.