Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen – Telian kierrätyskontti Oulun torille keskiviikkona

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan ympäri Suomea keräämässä käytettyjä kännyköitä. Kontti vierailee Oulun torilla keskiviikosta lauantaihin.

 ”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

 Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

 ”Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

 ”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio naurahtaa.

 Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta vähintään viiden euron lahjakortin.

 ”Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta”, Vainio vinkkaa.

Telia Recycled -kierrätyskontti pysähtyy Oulussa 21.-24. lokakuuta. Kontti aloitti kiertueensa Helsingin keskustasta syyskuun lopussa ja se kiertää myös Raisiossa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Seinäjoella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

Kontti täyteen -video.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.