Valmetille Elisan ja Vodafonen tuottamat globaalit tietoliikennepalvelut: uuden sukupolven verkkoratkaisu tukee digitaalista muutosta

Valmet on valinnut Elisan pääkumppaniksi yhtiön maailmanlaajuisen tietoverkon sekä siihen liittyvien tietoturvaratkaisuiden tuottamiseen. Elisa hallitsee ja valvoo Valmetin verkon tietoliikennettä ja lähiverkkoa viidessä eri maanosassa yli 150 toimipisteessä yhteistyössä Vodafone Businessin kanssa. Elisan verkkoratkaisu on yksi maailman automatisoiduimmista, ja se tukee Valmetin liiketoiminnan kasvua ja digitaalisia palveluita monin tavoin.

Elisan toteuttaman verkkoratkaisun tukipilareita ovat pitkälle kehitetty automaatio, luotettava verkon arkkitehtuuri sekä kansainvälinen kumppaniverkosto. Kumppaniverkostoon kuuluu muun muassa Vodafone, joka on johtava teleoperaattori Euroopan ja Afrikan alueella.

Verkon globaalin hallinnan ja valvonnan mahdollistaa Elisan uuden sukupolven ohjelmisto-ohjautuva verkko (SD-WAN), jonka avulla palvelunhallinta on irrotettu fyysisestä verkosta. Ohjelmisto-ohjautuvuus luo erinomaisen pohjan liiketoiminnan edellyttämille verkon nopeille muutoksille sekä automaation soveltamiselle Valmetin Next Generation Networkissa.

– Elisan ja Vodafonen kokonaisratkaisu istui tarpeisiimme, kun etsimme uutta Next Generation Network -ratkaisua. Tavoitteenamme oli löytää mahdollisimman laaja globaali verkkoratkaisu, joka tukee muutostamme perinteisestä yritysverkkokeskeisestä toimintaympäristöstä kohti pilvipohjaista ja digitaalista ympäristöä, kertoo Valmetin tietohallintojohtaja Janne Puustinen.

– Meillä on suuri vastuu ja kunniatehtävä vastata Valmetin globaalin verkkoratkaisun toiminnasta ja laadusta. Verkon automaation, läpinäkyvyyden ja suorituskyvyn ansiosta pystymme tukemaan asiakkaan liiketoimintaa kaikissa tilanteissa. Yhtiön tietoverkon ja sen tietoturvapalveluiden toimittaminen on hienoa jatkumoa pitkäaikaiselle yhteistyöllemme Valmetin kanssa, kertoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisan Yritysasiakkaat-yksiköstä.

– Olemme erittäin mielellämme pitkäaikaisen kumppanimme Elisan kanssa tukemassa Valmetia heidän muutosmatkallaan. Tarjoamme Elisalle pääsyn Vodafonen maailmanlaajuiseen verkkoon, ja siten mahdollistamme monikansallisten yhtiöiden, kuten Valmetin palvelemisen, sanoo David Joosten, Vodafone Businessin aluejohtaja.

Elisan verkko- ja tietoturvapalveluiden keskus sijaitsee Suomessa lähellä Valmetin juuria. Verkonhallinnan ja operoinnin (NOC) avulla Elisa monitoroi Valmetin verkon toimintaa Suomesta käsin, ja  konkreettiset muutostyöt eri toimipisteissä onnistuvat joko etänä tai ketterää kumppaniverkostoa hyödyntäen. Uusi verkkoratkaisu huomioi myös tulevaisuuden tarpeet, kuten palveluiden siirtymisen pilveen sekä 5G-teknologian hyödyntämismahdollisuudet.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,5 miljardia euroa. 14 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.