Vertailututkimus 5G:stä valmistui: Elisan 5G-verkko on kattavin

Riippumattoman ajomittaustutkimuksen mukaan Elisan 5G-verkko on Suomen kattavin. Tutkimuksessa verrattiin Elisan, Telian ja DNA:n 5G-verkkojen kattavuutta toisiinsa.

Boftelin toteuttaman vertailumittauksen* tulokset osoittavat, että Elisan 5G-verkko on selvästi kattavampi kuin DNA:n ja Telian. Elisan 5G-verkon kattavuus oli lähes 40 % kattavampi kuin Telian ja noin 25 % kattavampi kuin DNA:n. Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.elisa.fi/5g-mittaus 

– 5G:n suosio on kasvanut nopeasti ja verkon nopea laajentuminen on ollut tässä isossa roolissa. Samaan aikaan olemme kasvattaneet merkittävästi 5G-päätelaitetarjontaamme ja 5G-laitteet ovatkin nousseet asiakkaidemme ensisijaiseksi valinnaksi. Myös mahdollisuus valita 5G kodin pääasialliseksi nettiyhteydeksi on ollut asiakkaidemme keskuudessa suosittu palvelu, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki sanoo.

Vertailumittaus toteutettiin aikavälillä 2.9.-7.10.2020 ja siinä verrattiin kolmen operaattorin, Elisan, Telian ja DNA:n, 5G-mobiiliverkkojen kuuluvuutta. Tutkimus toteutettiin ajamalla noin 6000 km mittainen reitti 63 paikkakunnan alueella, joissa julkisten kuuluvuuskarttojen mukaan löytyy 5G-verkko.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista ja verkko palvelee 57 paikkakunnalla.

– Jatkamme 5G-verkon nopeaa rakentamista jatkossakin. Laajennamme olemassa olevien 5G-paikkakuntiemme verkkoa ja tuomme 5G-teknologiaa myös uusille paikkakunnille, Rajamäki kertoo.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa asiakkailleen jo kymmeniä 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

* Boftel Estonia OÜ on Elisa Oyj:n tilauksesta suorittanut Suomen 5G-mobiiliverkkojen kuuluvuuden vertailumittauksen koko Suomessa.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj