Elina Ussa FiComin toimitusjohtajaksi

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu ETM Elina Ussa. Ussa siirtyy FiComiin Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitosta, jota hän on johtanut edelliset seitsemän vuotta.

FiComin hallituksen puheenjohtaja, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka on erittäin tyytyväinen, että tehtävään löytyi vaikuttamisen pitkän linjan ammattilainen. ”Elina Ussa tuo arvokasta näkemystä vaikuttamisesta ICT-alan ulkopuolelta. Hänellä on laaja yhteiskuntasuhteiden verkosto ja vankka edunvalvonnan osaaminen, kuten tulokset hänen edellisessä työssään todistavat. ICT ja digitalisaatio vaikuttavat jatkossa entistä voimakkaammin kaikkiin toimialoihin, ja meillekin alalla tekee hyvää, että asioita katsotaan välillä tuorein silmin. ”

”Olen innoissani päästessäni edistämään alaa, jonka merkityksen olen jo kuluttajana huomannut. Toimiva viestintäinfra sekä sähköiset palvelut ovat yhteiskunnan selkäranka. Suomi on digikehityksessä maailman kärkeä. Uudessa työssäni haluan aktiivisesti vaikuttaa siihen, että voimme rakentaa hyvästä vieläkin parempaa”, sanoo Elina Ussa.

Elina Ussa aloittaa toimessaan 30.4.2018. Siihen asti FiComin lakiasioiden päällikkö Marko Lahtinen toimii järjestön väliaikaisena toimitusjohtajana.