Senioripaneelin avulla parempia sähköisiä palveluita

Käyttäjäystävälliset ja saavutettavat sähköiset palvelut ovat yrityksille tänä päivänä merkittävä kilpailuetu.

Kuluttajat valitsevat digipalveluista ne, joita on helpoin ja miellyttävin käyttää. Myös mielikuvat palveluntarjoajien yhteiskuntavastuullisuudesta painavat vaakakupissa koko ajan enemmän.

Eläkeliitto ry on perustanut yhteistyössä FiCom ry:n kanssa senioripaneelin, jonka tarkoitus on auttaa palveluntarjoajia tuottamaan ikäihmisille entistä käyttäjäystävällisempiä sähköisiä palveluita. Senioripaneeli on lupautunut testaamaan palveluita ja antamaan palautetta käyttökokemuksistaan.

”Senioripaneeliin on tähän mennessä ilmoittautunut kolmisenkymmentä 60 – 90 -vuotiasta jäsentä, ja osanottajamäärä todennäköisesti kasvaa vielä”, kertoo Eläkeliiton Netikäs -projektin projektipäällikkö Outi Laiti.

Paneeli on valtakunnallinen, ja se kokoontuu verkossa. Näin paneeliin voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta ja panelistien käyttökokemukset ovat helposti saatavilla.

Eläkeliitto ja FiCom näkevät yhteistyössä molemminpuolisia hyötyjä. Pyrkimyksenä on rakentaa palveluntarjoajien ja paneelin välille toimiva vuoropuhelu. Palveluntarjoaja voi pyytää paneelia arvioimaan esimerkiksi palvelunsa ikäystävällisyyttä, ja paneeli voi vastavuoroisesti edistää saavutettavien palveluiden kehittämistä.

FiCom on mielellään mukana edistämässä yhteistyötä senioripaneelin ja digipalveluita kehittävien jäsenyritystemme välillä. Rohkaisemmekin organisaatioita miettimään, miten senioripaneelin käyttäjäpalaute voisi olla hyödyksi palvelukehityksessä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: outi.laiti(a)elakeliitto.fi tai elina.ussa(a)ficom.fi

Elina Ussa, toimitusjohtaja, FiCom ry