Televisioviikko 18. –27.10.2019: TV voi paremmin kuin koskaan

Jo toista kertaa järjestettävä Televisioviikko kannustaa tutustumaan television rikkaaseen maailmaan 18. –27.10.2019. Modernin television kautta voi nauttia laadukkaasta kuvasta, katsoa tänään eilisen tai huomisen ohjelmia ja äänestää kaukosäätimellä.

Ennusteista huolimatta televisio on pitänyt pintansa ja uudistunut. Suomalaiset katsovat televisiota edelleen lähes kolme tuntia päivässä ja suosituimmat sisällöt kokoavat yli kaksi miljoonaa suomalaista samanaikaisesti ruudun ääreen. Kotimaista tv-sisältöä tuotetaan enemmän kuin koskaan.

Televisioviikko kannustaa tutustumaan monipuolisiin televisiosisältöihin ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla maksukanavia ilmaiseksi. Lue lisää!

Sisältöjä monilla tavoilla ja tekniikoilla

TV-kuva tulee koteihimme useimmiten antenni-, kaapeli- tai iptv-verkon kautta. Laitevaatimukset ja palvelutarjonta vaihtelevat eri verkoissa ja palveluissa, joten oman kodin lähetystekniikka on hyvä tietää uutta tv-laitetta tai uusia sisältöjä hankkiessa.

Antenniverkon lähetystekniikka uudistuu lähivuosina. Uuden DVB-T2-teknologian myötä antenniverkon taajuuksille mahtuu enemmän kanavia, ja myös teräväpiirtokanavien määrä lisääntyy. Jo nyt kaikki antenniverkon maksu-tv-kanavat lähetetään uudella tekniikalla.

Lähes kolmannes (27%) suomalaisista käyttää teleyritysten tarjoamia IPTV-palveluita, joissa on peruskanavien lisäksi tarjolla erilaisia kanavapaketteja, ohjelma- ja videokirjastoja sekä verkkotallennuspalvelu. Perinteisen tv-katselun rinnalle on noussut vahvasti myös erilaisten suoratoistopalveluiden seuraaminen: jo noin puolet (49%) suomalaisista käyttää kuukausmaksullisia streaming-palveluita, kuten Netfixiä ja HBO:ta.

Tarkista, että telkkari on testattu

Kun hankit televisiota, digiboksia tai kortinlukijaa, kannattaa varmistaa, että se on Antenna HD tai Cable Ready HD -testattu. Hankkimalla testatun laitteen vältyt monelta harmilta ja varmistat laitteen toimivuuden myös tulevaisuudessa. Testatutlaitteet.fi-sivustolta löydät kaikki suomalaisissa televisioverkoissa testatut päätelaitteet.

IPTV-palveluun tarvittavan digiboksin saat operaattorilta palvelun tilaamisen yhteydessä.

Televisioviikon järjestää Radio- ja Televisioalan yhteistyöjärjestö RYT ry, johon kuuluvat televisiojakelusta vastaavat operaattorit, Suomen suurimmat mediayhtiöt sekä lukuisia muita alan yrityksiä ja järjestöjä. Myös kaupan toimijat ja Teosto ovat mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Katja Laine, viestintä ja televisioasiat, FiCom ry