Televisioviikonloppuna maksukanavia avoinna

Perjantai-iltana 22.10.2021 avautuu Televisioviikon kunniaksi maksuttomaan katseluun jääkiekkoa, lastenohjelmia, dokumentteja ja musiikkia.

Viikonlopun ajan voi katsella vapaasti mm. seuraavia kanavia: C More Liiga 1, Nick Jr., Discovery HD, Animal Planet HD sekä lukuisia musiikkikanavia, kuten MTV 80s.

Tarkemmat tiedot kanavista löytyvät oman televisio-operaattorisi sivuilta, esimerkiksi

Digita

DNA

Elisa

Telia

Televisiossa lähes kaikki kelpaa kiertoon

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä television kierrättäminen on helppoa ja myös erittäin tärkeää. Tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä, jotka eivät vieneet vanhaa televisiotaan kiertoon, hyödynsivät sen esimerkiksi mökillä tai myivät eteenpäin.

Televisiovastaanottimista ja näytöistä lähes kaikki materiaali kelpaa uudelleen käytettäväksi. Viime vuonna kierrätykseen tulleiden laitteiden materiaaleista noin 98 % meni uusiokäyttöön teollisuuden valmistusmateriaaliksi ja vain alle prosentti jouduttiin hävittämään muuten. Osa laitteista myös huolletaan käytettäväksi uudellen.

Antenniverkossa lähivuosina käyttöön uusi lähetystekniikka

87 % suomalaistalouksista on jo hankkinut HD-televisiovastaanottimen, jossa on uuden tekniikan T2-viritin. Lähivuosina antennitelevisioverkon kanavat siirtyvät käyttämään yksinomaan DVB-T2-lähetystekniikka, joka mahdollistaa HD- eli teräväpiirtolähetykset. Se myös edellyttää, että televisiolaitteessa on T2-viritin.

Valtakunnallista Televisioviikkoa vietetään 18. – 24.10.2021. Sen järjestävät yhteistyössä tv-yhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat.

Sari Laine-Lassila, viestintäpäällikkö, FiCom ry