Tiukkaa asiaa kevään FiCom Forum -aamuissa

FiCom Forum -aamut ovat maksuttomia, FiComin sidosryhmille suunnattuja aamuwebinaareja, joita järjestämme jäsenyritystemme ehdottamista teemoista. Alkavan kevään aikana on tarjolla kaksi FiCom Forum -aamua. Kannattaa tulla kuulolle!

Turvallisuusympäristö murroksessa – miten digiala vastaa?

Euroopan turvallisuustilanne järkkyi viime keväänä. Muutos tuntuu myös meillä Suomessa. Entistä epävakaammassa turvallisuusilmastossa tarvitsemme uusia toimintamalleja, jotta voimme varautua uudenlaisiin riskeihin − ja myös ennaltaehkäistä niiden toteutumista. DNA:n sponsoroimassa FiCom Forum -aamussa ti 28.2.2023 klo 8.30 – 9.30 kuulemme asiantuntijoiden ajatuksia ajankohtaisista turvallisuushaasteista ja siitä, miten digiala vastaa muuttuneeseen tilanteeseen.

Webinaarin avauspuheenvuoron pitää ulkoministeri Pekka Haavisto. Mukana keskustelemassa ovat liikenne- ja viestintäministeriön tieto- ja turvallisuusosaston osastopäällikkö, ylijohtaja Laura Eiro sekä DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

 

Innovaatioita ja investointeja – niitä Suomi nyt tarvitsee

Suomi on jo pitkään ollut tasaisen hyvä digipuurtaja, mutta jatkossa se ei riitä. On aika miettiä tavoitteellisempaa otetta digitaalisen kasvun kiihdyttämiseksi. Tarvitsemme investointeja paitsi tuottavuuden kasvattamiseksi, myös tutkimuksen ja kehittämisen mahdollistamiseksi. Tuottavuusloikka vaatii myös osaamista.

Vaikka valtaosa digikehityksestä tehdäänkin yrityksissä, on yhteiskunnalla keskeinen rooli digitalisaation mahdollistajana ja edellytysten luojana.

Googlen sponsoroimassa FiCom Forum -aamussa ti 14.3.2023 klo 8.30 – 9.30 keskustellaan siitä, miten lisäämme Suomen houkuttelevuutta paitsi osaajien näkökulmasta, myös investointikohteena. Asiantuntijapaneelissa ovat mukana kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen, ETLAn tutkimusjohtaja Heli Koski sekä Google Finlandin toimitusjohtaja Antti Järvinen.

 

 

PS. Jos organisaatiosi on kiinnostunut järjestämään FiCom Forum -aamun, ota yhteyttä Elinaan tai Katjaan!